In de cryptowereld zijn Staking en Proof-of-Stake termen die je elke dag hoort. Verschillende projecten geven munten vrij die u kunt inzetten, bijvoorbeeld het draaiende houden van een blockchain of een ander cryptocurrency-platform. Je zou gratis munten verdienen als beloning. De term staking komt steeds vaker voor in de cryptogemeenschap. Lees hier wat het betekent en bekijk een video uitleg! De kennisbankpagina begint met een beschrijving van hoe een staking werkt. Tegenwoordig bieden veel beurzen de mogelijkheid om stakingen te verdienen door crypto te verkopen. Strike kan worden verdiend met crypto en binnen de uitwisseling worden gebruikt.
Staking is het verdienen van extra rendement op munten in een portemonnee. Hoewel niet goed bekend, kan staken worden gedaan op cryptocurrency-uitwisselingen. In dit artikel leggen we uit wat staking is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe het op beurzen kan worden gedaan.

Wat is crypto-staking?

Staking is het kopen van cryptomunten en deze gedurende een bepaalde tijd in een portemonnee bewaren. De ingezette munten verdienen beloningen, die volgens een schema worden verdeeld (zoals een hypotheek met vaste rente). Dit is vergelijkbaar met het kopen van fiat-valuta en deze voor een bepaalde periode opsluiten in een contract met een vaste rente.

Sommige cryptocurrencies gebruiken het Proof-of-Stake-algoritme om nieuwe blokken op de blockchain te maken. De blokken worden gevormd door munten uit te zetten die een persoon al vasthoudt. PoS helpt bij het valideren van nieuwe blokken of andere items op het platform.

Staking heeft zowel voor- als nadelen.

Om toe te slaan heb je geen dure apparatuur of technische kennis nodig.
Door simpelweg crypto in je portemonnee te hebben, kan de waarde groeien, wat een passief inkomen voor je kan zijn. Er hoeft nauwelijks iets te worden gedaan voor de staking, koop gewoon de cryptocurrency en bewaar deze in uw portemonnee.
Als je een munt lang vasthoudt, kan staken je extra winst opleveren.
Door te staken draag je bij aan het welzijn van je favoriete cryptovaluta.
Staking heeft zowel voor- als nadelen, en het is belangrijk om ook transparant te zijn over de nadelen.

Een munt moet een bepaalde tijd worden vastgehouden. U kunt de munt niet verkopen voordat die tijd om is.
Het investeren van veel crypto is nodig om er een solide passieve inkomstenbron van te maken. Het rendement op uw geïnvesteerde crypto is beter dan welke spaarrekening dan ook.
Daghandelaren kunnen niet direct reageren op prijswijzigingen als ze hun munten voor een langere periode vasthouden. Munten uitzetten is niet ideaal voor daghandelaren omdat ze hun munten voor een lange tijd zouden moeten vasthouden.